הפורום לחשיבה אזורית

הארגון

הפורום לחשיבה אזורית הוקם בשנת 2014 כגוף אקדמי לחקר המזרח התיכון. מטרתנו היא להנגיש ידע אקטואלי, איכותי ומעניין לציבור הרחב על הסכסוך הישראלי-פלסטיני, המרחב המזרח-תיכוני וישראל בתוכה. הפעילות החינוכית של הפורום כוללת קורסים, ימי עיון, הרצאות וסיורים לצעירים בישראל: בתי ספר, שנות שירות ומכינות, סטודנטים ועוד. המטרה המרכזית של הארגון היא פיתוח אוריינטציה פוליטית, חשיבה ביקורתית, ותחושת זיקה לעסוק בנושא הסכסוך כאזרחים ואזרחיות בישראל. הפעילות מועברת על-ידי הצוות החינוכי הכולל אנשי חינוך בעלי השכלה אקדמית בתחום, אשר עברו הכשרה מקיפה מטעם הפורום.

הפעילות שלנו

ימי עיון: עוסקים בעבר, בהווה ובעתיד של הסכסוך הישראלי-פלסטיני במהלך יום מרוכז, שכולל הרצאות להקניית ידע, צפייה בסרטונים ודיונים בכתה. ניתן ומומלץ להזמין את יום העיון כהכנה לסדרת סכסוך.

קורס ד"ש לסכסוך: פעילות הדגל של הפורום – קורס מקיף ומרתק בן עשרה מפגשים, שסוקר לעומק את שורשי הסכסוך, את השפעותיו על החברה הישראלית והפלסטינית מזווית שונות, ואת האפשרויות העומדות בפתחנו במבט לעתיד. מועבר עם מרצה קבוע, המחזיק את התהליך החינוכי של הקבוצה ביחס לתכנים.

הרצאות חד פעמיות: הרצאת מבוא לסכסוך – הרצאת סקירה המומלצת במיוחד כמבוא לעיסוק נרחב בנושא. הרצאות נוספות: שנת 1948 כנקודת מפנה; המציאות היומיומית בשטחים – מנקודת מבט ישראלית/ פלסטינית; להבין את מזרח ירושלים; מקומות קדושים כמוקד הסכסוך; שיחה עם מתנחל לשעבר; מה באמת קורה בעזה?

סיורים: סיורים מקיפים ומעמיקים באגן הקדוש וביהודה ושומרון, אשר סוקרים את המציאות בשטח דרך העיניים והרגליים, ואירועים מרכזיים שהובילו להיווצרותה כפי שהיא כיום.

מה קורה בזמן הקרוב

הרשמו לקבלת עדכונים והזמנות למה שקורה בשטח

*בשליחה אני מסכימ.ה לקבלת מיילים

מה קורה בזמן הקרוב

הרשמו לקבלת עדכונים והזמנות למה שקורה בשטח

*בשליחה אני מסכימ.ה לקבלת מיילים